x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima campanie de vaccinare anti-mpox din Africa a debutat în Rwanda

Prima campanie de vaccinare anti-mpox din Africa a debutat în Rwanda

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   22:15
Prima campanie de vaccinare anti-mpox din Africa a debutat în Rwanda

Prima campanie de vaccinare împotriva mpox din Africa a început, marţi, în Rwanda, cu injectarea a 300 de persoane, a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei sanitare a Uniunii Africane (Africa CDC).

"Vaccinarea a început în Rwanda la 17 septembrie şi aproximativ 300 de persoane din categoria de mare risc au fost vaccinate", a declarat joi Addis Asheber, purtător de cuvânt al Africa CDC.

Aceste prime sute de vaccinări au vizat persoane din şapte districte aflate la graniţa cu Republica Democratică Congo", conform lui Ngashi Ngongo, şef de cabinet şi şef al biroului executiv al Africa CDC.

În RD Congo, epicentul epidemiei, vaccinarea va începe în prima săptămână a lunii octombrie, conform lui Jean Kaseya, directorul Africa CDC. "Mpox nu este sub control", a mai avertizat el.

Agenţia a indicat că în interval de o săptămână au fost înregistrate 374 de noi cazuri confirmate şi 14 decese pe continentul african, bilanţul total ajungând la 6.105 cazuri şi 738 de decese.

În prezent, pe continentul African, epidemia este prezentă în 15 ţări.

Recrudescenţa epidemiei de mpox în Africa şi apariţia unei noi variante virale (clada 1b) a determinat OMS să declanşeze la jumătatea lunii august cel mai ridicat nivel de alertă internaţională.

Mpox, denumită şi variola maimuţei, este o boală virală care se transmite de la animale la om, dar şi de la om la om, manifestându-se prin febră, dureri musculare şi apariţia unor leziuni cutanate. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: campanie vaccinare anti mpox africa