x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul german Angela Merkel a ieșit din carantină

Cancelarul german Angela Merkel a ieșit din carantină

03 Apr 2020   •   15:34
Cancelarul german Angela Merkel a ieșit din carantină

Cancelarul german Angela Merkel a ieşit astăzi din carantina de 14 zile, efectuată la domiciliul său din Berlin, şi a revenit la birou. Ultimele trei teste pentru coronavirus au ieșit negative,  a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, Steffen Seibert, citat de AFP.

"Cancelarul se întoarce astăzi la locul de muncă, dar va continua să conducă Germania prin audio şi videoconferinţă", a precizat acesta.

Merkel are 65 de ani și a decis singură, la 22 martie, să se autoizoleze, după ce a fost în contact, la 20 martie, cu un medic testat pozitiv.

Popularitatea sa este în creștere în rândul populației mulțumite de felul cum gestionează criza provocată de pandemie. Deși Germania este a patra țară din lume afectată, cu un total de 85.063 de persoane infectate, rata mortalitatății este redusă, de numai 1,3%, înregistrând 1.111 decese. 

Institutul Robert Koch, responsabil cu monitorizarea epidemiilor, a anunţat că măsurile restrictive decise în Germania, care vor dura cel puţin până pe 19 aprilie, încep să-şi facă efectul, încetinind propagarea virusului.

 

×
Subiecte în articol: angela merkel coronavirus carantina