x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul german Angela Merkel, la Chişinău pe 22 august

Cancelarul german Angela Merkel, la Chişinău pe 22 august

13 Aug 2012   •   16:54
Cancelarul german Angela Merkel, la Chişinău pe 22 august

Cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa efectueze o vizita in Republica Moldova pe 22 august, in cadrul careia se va intalni cu premierul Vlad Filat, presedintele Nicolae Timofti si liderii partidelor parlamentare, relateaza ProTV Chisinau.

In cadrul acestei vizite, cancelarul german va sustine, de asemenea, un discurs public la Palatului Republicii si va participa la un ceremonial de depunere de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare.

"Investitiile germane in economia moldoveana sunt foarte importante. Nu ma refer doar la ponderea acestor investitii. Acest mesaj politic puternic pe care urmeaza sa-l transmita Merkel in urma acestei vizite, cu siguranta va servi ca argument in plus pentru ca potentiali investitori germani sa vina in Republica Moldova sa investeasca", a declarat Filat pentru postul Europa Libera.

Seful Guvernului a adaugat ca are asteptari importante de la aceasta vizita. "Astept ca in cadrul vizitei, dincolo de discutiile pe care urmeaza sa le avem, Merkel sa transmita un mesaj forte clar pentru intreaga societate care, dincolo de asteptarile pe care le avem fata de apropierea de Uniunea Europeana (UE), este probabil un mesaj necesar pentru ca sa intelegem ca trebuie sa fim consolidati", a continuat Filat.

Premierul moldovean a apreciat ca Merkel cunoaste foarte bine ce inseamna o societate care a fost divizata si ulterior reunificata. "Sper ca mesajul domniei sale va fi auzit si inteles de catre cei care au capacitatea si posibilitatea sa contribuie la consolidarea societatii noastre. Suntem in plina pregatire', a spus el.

Implicarea directa a cancelarului german a fost hotaratoare, in opinia sa, in relansarea negocierilor in format 5+2. "Implicarea doamnei cancelar, vreau sa subliniez, a fost si ramane hotaratoare in procesul de reglementare a conflictului transnistrean', a conchis Filat. (Mediafax)

×