x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căpitanul navei de croazieră implicate în coliziunea de la Budapesta mai avea la activ un accident

Căpitanul navei de croazieră implicate în coliziunea de la Budapesta mai avea la activ un accident

06 Iun 2019   •   16:34
Căpitanul navei de croazieră implicate în coliziunea de la Budapesta mai avea la activ un accident
Sursa foto: Sursă foto: Observator.tv

Căpitanul navei de croazieră care s-a ciocnit cu ambarcaţiunea de agrement scufundată în Dunăre săptămâna trecută, la Budapesta, a mai comandat o navă implicată într-un accident, au anunţat joi procurorii ungari, într-un comunicat preluat de Reuters şi MTI. 

Vasul Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului la bord, s-a scufundat pe 29 mai, după ce s-a ciocnit cu nava Viking Sigyn, sub pavilion elveţian. Au fost salvaţi doar şapte pasageri, au fost recuperate 15 cadavre, iar 13 persoane sunt încă date dispărute. 

Comandantul navei, cetăţean ucrainean, a şters date din telefonul său mobil după ciocnire, afirmă procurorii. 

Anchetatorii au confirmat dezvăluirile din presă conform cărora căpitanul a comandat anterior o altă navă care a provocat un accident în aprilie, în Olanda. 

Procurorii intenţionează să adauge la dosar noile informaţii, în vederea recursului împotriva unei decizii a instanţei care ar putea permite eliberarea pe cauţiune a suspectului. Avocaţii acestuia au declarat că este foarte afectat, dar nu a greşit cu nimic.

AGERPRES

×