x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cardinalii catolici au început să sosească la Roma pentru a pregăti alegerea viitorului Papă

Cardinalii catolici au început să sosească la Roma pentru a pregăti alegerea viitorului Papă

03 Mar 2013   •   10:22
Cardinalii catolici au început să sosească la Roma pentru a pregăti alegerea viitorului Papă

Cardinali din întreaga lume au început să sosească la Roma pentru a-l alege pe viitorul Papă. De luni vor începe pregătirile pentru Conclavul la care vor participa cei 117 cardinali electori care au mai puţin de 80 de ani.

 
Cardinalii electori şi neelectori vor începe de luni să se reunească, la Vatican, în Congregaţia generală. Atât timp cât scaunul apostolic este vacant, guvernarea Bisericii îi revine adunării cardinalilor. 
 
"În ceea ce priveşte numărul cardinalilor care sunt deja aici, trebuie să ştiţi că 75 de cardinali trăiesc la Roma. Cei mai mulţi sunt cardinali pensionaţi, cu vârste de peste 80 de ani. Avem confirmarea din partea a 66 de cardinali care au sosit deja sau care sunt pe drum", a declarat Thomas Rosica, purtător de cuvnt al Vaticanului. 
 
În total, 141 de cardinali vor participa la prima reuniune, care va avea loc luni. Restul cardinalilor sunt aşteptaţi să sosească pe tot parcursul săptămânii viitoare, urmând ca ulterior să fie stabilită data la care vor începe alegerile secrete pentru desemnarea noului Suveran Pontif. 
 
La reuniunile dinaintea Conclavului vor putea participa toţi cardinalii, indiferent de vârstă, şi se vor discuta temele pe care următorul Papă le va aborda. 
 
Reuniunea conclavului va avea loc în Capela Sixtină, iar cardinalii nu vor avea niciun contact cu exteriorul.

×
Subiecte în articol: papa conclav alegere papa Vatican cardinali