x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cartofii prăjiți, interziși la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Cartofii prăjiți, interziși la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   00:40
Cartofii prăjiți, interziși la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Sursa foto: Hepta

Surpriză culinară la Jocurile Olimpice de la Paris. Cartofii prăjiți, un simbol al gastronomiei franceze, nu vor fi serviți în cantina Satului Olimpic. Deși motivele sunt diverse, decizia finală pune accent pe siguranță și sustenabilitate.

Jocurile Olimpice de la Paris vor găzdui cel mai mare restaurant din lume: cantina satului olimpic. Rezervat doar sportivilor, acest spațiu va fi o ocazie de a reînnoi gastronomia tradițională franceză în ochii lumii, inclusiv prin interzicerea servirii anumitor feluri de mâncare, cum ar fi cartofii prăjiți.

Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 vor începe în mai puțin de două luni. Orașul se pregătește în cel mai bun mod posibil din toate punctele de vedere: de la atracțiile turistice până la instalațiile care vor avea ca fundal unele dintre principalele monumente ale capitalei franceze. Mâncarea și vinul sunt, de asemenea, implicate în acest proces de pregătire, cu excepția unui fel de mâncare: cartofii prăjiți.

Pommes frites nu vor fi servite sportivilor olimpici în cantina Satului Olimpic, care, potrivit New York Times, ar trebui să fie cel mai mare restaurant din lume.

Sportivii care vor mânca la cantina olimpică vor fi cu siguranță atenți la alimentația lor, evitând mâncarea prăjită, însă, de regulă, cantinele olimpice au tendința de a oferi de toate, scrie The Guardian.

Motivul pentru care nu vor fi serviți cartofi prăjiți este legat de riscul de incendiu al friteuzoarelor, care nu sunt pregătite pentru un spațiu care să gpzduiască 3.500 de persoane.

(sursa: Mediafax)

×