x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Majorarea dobânzii de referinţă va reduce inflaţia şi va stabiliza sectorul imobiliar

Casa Albă: Majorarea dobânzii de referinţă va reduce inflaţia şi va stabiliza sectorul imobiliar

03 Noi 2022   •   10:40
Casa Albă: Majorarea dobânzii de referinţă va reduce inflaţia şi va stabiliza sectorul imobiliar
Sursa foto: Hepta

Decizia Rezervei Federale (Fed) de majorare a dobânzii de referinţă are rolul de contracarare a inflaţiei şi de stabilizare a pieţei imobiliare, anunţă Preşedinţia Statelor Unite.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a argumentat că, în afară de reducerea inflaţiei, creşterea dobânzilor pentru credite va conduce la temperarea majorărilor preţurilor locuinţelor.

"Fed este o agenţie independentă, iar noi îi respectăm independenţa. Acţiunile Fed vor contribui la scăderea inflaţiei şi, în contextul în care cresc ratele creditelor ipotecare, cererea pe piaţa imobiliară va continua să se tempereze. Va creşte oferta, ceea ce ar trebui să aibă ca efect diminuarea inflaţiei în sectorul imobiliar", a argumentat Karine Jean-Pierre, potrivit publicaţiei The Washington Examiner.

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare semnificativă a dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei, în contextul situaţiei economice dificile. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,75%, până la intervalul 3,75%-4,00%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: casa alba