x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă nu se implică în a salva presa americană

Casa Albă nu se implică în a salva presa americană

05 Mai 2009   •   00:00

Casa Albă şi-a exprimat "preocuparea şi tristeţea" faţă de dificultăţile cu care se confruntă presa americană, dar nu s-a arătat dispusă să se susţină un plan de salvare a acesteia, informează AFP.



"Cinstit vorbind, nu văd ce ar putea face guvernul. Ar fi fără îndoială un teren delicat, dată fiind divergenţa funcţiilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

Gibbs răspundea astfel unui ziarist care îi ceruse să comenteze recenta închidere a mai multor ziare în SUA şi ameninţarea care planează asupra istoricului cotidian Boston Globe din marele oraş situat în Massachusetts. "Natural, preşedintele Barack Obama estimează că o presă liberă şi puternică este necesară. Cred că există o anume preocupare şi tristeţe când vezi oraşe pierzându-şi ziarele sau regiuni ale ţării pierzându-şi cotidienele", a spus acesta, citat de Agerpres.

Toate ziarele americane se confruntă cu o reducere a veniturilor din publicitate şi cu migraţia cititorilor lor spre Internet. Un senator american a prezentat recent un proiect de lege pentru a ajuta presa americană, potrivit căruia s-ar acorda ziarelor reduceri de impozite ca organizaţiilor cu scop nelucrativ. De asemenea, veniturile din publicitate şi din abonamente ar urma să fie defiscalizate, iar donaţiile primite - deductibile de impozite.

×
Subiecte în articol: externe