x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț-șoc al Casei Albe: „Avem o problemă cu OZN-urile!”

Anunț-șoc al Casei Albe: „Avem o problemă cu OZN-urile!”

de Şerban Mihăilă    |    19 Iul 2023   •   00:05
Anunț-șoc al Casei Albe: „Avem o problemă cu OZN-urile!”

Casa Albă a recunoscut că atât obiectele zburătoare neidentificate (OZN-urile), cât și fenomenele aeriene inexplicabile constituie „o problemă reală”. Acestea au afectat și continuă să pună în pericol Forțele Aeriene ale Statelor Unite, pe măsură ce piloții americani devin tot mai contrariați de faptul că nu înțeleg ceea ce văd.

Mărturisirea neașteptată a fost făcută chiar de către John Kirby, coordonator pentru Comunicare Strategică în cadrul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă.

Anunțul-șoc a fost transmis în timpul unui briefing de presă, derulat la începutul acestei săptămâni, cu numai câteva zile înaintea unei audieri asupra OZN-urilor și a fenomenelor aeriene inexplicabile, ce va avea loc în fața   Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților.

Piloții nu înțeleg nimic

Întrebat dacă toate aceste fenomene trebuie să constituie „o preocupare legitimă” a administrației de la Washington, Kirby a răspuns: „Da. Nu am fi înființat o organizație la Pentagon pentru a analiza, colecta și coordona modul în care sunt raportate aceste apariții, dacă nu le-am fi luat în serios.”.

Kirby, contraamiral în retragere în Marina SUA, a continuat: „Știm că unele dintre aceste fenomene au avut deja un impact asupra poligoanelor noastre de antrenament. Piloții sunt în aer, încercând să se antreneze, și văd aceste lucruri.”.

„Ei nu sunt siguri cu ce au de-a face și toate aceste lucruri pot avea un impact asupra capacității lor de a-și perfecționa abilitățile. Așadar, ele au avut deja un impact asupra noastră.”, a precizat el. 

„Vrem doar să înțelegem mai bine. Nu spunem ce sunt sau ce nu sunt. Spunem că există lucruri văzute de către piloții noștri. Spunem că ele au avut un efect asupra unora dintre operațiunile noastre de pregătire și, de aceea, vrem să ajungem la esența problemei. Vrem să o înțelegem mai bine. Deci, da, este o preocupare legitimă!”, a răspuns Kirby. 

„Am terminat cu mușamalizările!”

Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA va organiza, miercuri 26 iulie, o audiere pe tema OZN-urilor, precum și a persoanelor care relatează despre fenomenele aeriene inexplicabile. „Am terminat cu mușamalizările!”, a scris pe Twitter congresmanul republican Tim Burchett, anunțând ședința din Congres.

Tot la începutul săptămânii, președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost întrebat dacă el crede în viața extraterestră. „Cred că dacă am fi găsit un OZN, Departamentul Apărării ne-ar fi spus, deoarece, probabil, ar fi vrut să ceară și mai mulți bani.”, a răspuns el.

„Mi-ar plăcea să aflu toate faptele și informațiile pe care le avem. Sunt în favoarea ideii ca poporul american să vadă tot ceea ce avem în momentul de față și încotro ne îndreptăm!”, a precizat el. 

Această declarație vine la doar câteva zile după ce senatorul democrat de New York, Chuck Schumer, a anunțat o nouă legislație, care ar urma să creeze o comisie cu autoritatea de a declasifica documentele guvernamentale despre OZN-uri. 

Anterior, senatorul republican de Florida, Marco Rubio, afirmase că mai multe persoane cu acces la date guvernamentale secrete au „informații de primă mână” despre activitatea SUA în domeniul elucidării misterului care învăluie apariția OZN-urilor.

Într-un interviu acordat „NewsNation”, Rubio - vicepreședinte al Comitetului Senatorial pentru Informații - a precizat:  „Oameni cărora le-am încredințat să facă lucruri cu adevărat importante pentru țara noastră spun lucruri incredibile, pe care cred că avem obligația să le luăm în serios și să le ascultăm!”.

Și „Anonymous” se bagă pe fir

Între timp, în weekend, activiștii și hackerii celebrei grupări internaționale „Anonymous” au promis să „descopere adevărul” în privința OZN-urilor, a fenomenelor aeriene inexplicabile, precum și a inteligenței extraterestre.   

„Anonymous” a anunțat că lansează ceea ce a numit „Project Disclosure” („Proiectul Dezvăluirea”) - o inițiativă care are ca scop colectarea de informații privind „fenomenele aeriene inexplicabile, OZN-urile și inteligențele extraterestre care ne vizitează planeta”.

Gruparea, cunoscută pentru atacurile sale cibernetice asupra mai multor guverne și corporații, a mai anunțat că este „neliniștită” de „lipsa de responsabilitate în privința finanțării guvernamentale” pentru „progrese tehnologice realizate de companiile aerospațiale implicate în proiecte oficiale secrete.”

×
Subiecte în articol: casa alba ozn piloti