x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căsătorie oficiată într-o biserică bombardată din Homs, Siria - FOTO

Căsătorie oficiată într-o biserică bombardată din Homs, Siria - FOTO

31 Iul 2015   •   19:01
Căsătorie oficiată într-o biserică bombardată din Homs, Siria - FOTO

Doi tineri creştini din oraşul Homs, din centrul Siriei, au ales să se căsătorească într-o biserică aflată în ruine, căsătoria lor în sfântul locaş distrus de bombardamente şi rămas fără acoperiş dorindu-se a fi un simbol al speranţei într-o ţară răvăşită de un război care durează de peste patru ani.

Căsătoria a avut loc în Biserica ortodoxă 'Sfântul Gheorghe' din cartierul Al-Hamidiyah şi a fost oficiată între ruine, sub cerul liber, de mitropolitul George Abu Zakhm, după cum a relatat France24, o serie de imagini de la ceremonie fiind publicate pe reţelele sociale.

Cei doi tineri - Fadi şi Rana - s-au cunoscut la cursurile Agenţiei ONU pentru refugiaţi. Fadi (28 de ani) a lucrat la o mică uzină farmaceutică de lângă Homs după ce şi-a terminat studiile în 2010. Un an mai târziu, casa i-a fost distrusă, fiind nevoit în 2012 să părăsească oraşul. El a urmat cursurile organizate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, unde a întâlnit-o pe Rana. 'Ea venea din aceeaşi zonă, dar nu ne mai întâlnisem înainte', a povestit Fadi.


Oraşul Homs a fost mult timp controlat de rebeli, înainte de a reveni sub controlul forţelor regimului de la Damasc, în mai 2014. De peste un an, peste 2.000 de persoane au revenit la Homs, încercând să ia viaţa de la capăt.

În oraşul Homs, unul din locurile din ţară unde au avut loc cele mai crâncene lupte dintre forţele siriene şi rebeli, au fost distruse mai multe biserici creştine milenare, între care şi Biserica 'Sfântul Gheorghe'.

Patriarhia Antiohiei a semnalat în repetate rânduri, de la începutul conflictului, circumstanţele tragice pe care le trăieşte comunitatea creştină din Siria, una din cele mai vechi din lume, şi faptul că bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile şi că sute de creştini ortodocşi au fost ucişi. agerpres.ro

×