x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căutările zborului MH370 se îndreaptă către ultimul punct de interes

Căutările zborului MH370 se îndreaptă către ultimul punct de interes

31 Mai 2018   •   14:09
Căutările zborului MH370 se îndreaptă către ultimul punct de interes

Căutările pentru zborul MH370 de la Malaysia Airlines nu s-au terminat încă, potrivit companiei care conduce misiunea, declaraţie în contradictoriu cu cea a guvernului din Malaezia, scrie The Guardian.

Compania Ocean Infinity a spus că mai are un singur punct de interes înainte să renunţe.

Guvernul Malaeziei a spus la începutul săptămânii că înţelegerea cu Ocean Infinity a ajuns la final şi nu va fi extinsă. Ministrul Transporturilor, Anthony Loke, a spus că Ocean Infinity a solicitat o extindere pentru a concluziona căutările sale.

Dacă Ocean Infinity ar fi găsit epava aeronavei, ar fi primit 70 de milioane de dolari, în caz contrar nu sunt plătiţi deloc, potrivit înţelegerii dintre guvernul Malaeziei şi Ocean Infinity.

După cinci luni de căutări intensive, Ocean Infinity a admis faptul că au fost înfrânţi. În orice caz, nava Seabed Constructor, operată de Ocean Infinity, va continua pentru încă două zile să supravegheze o zonă de interes din sudul Oceanului Indian.

Impulsul detectat de un vapor de patrulă chinez are o frecvenţă de 37.5kHz, la fel ca cel emis de cutia neagră a avioanelor, fiind în prezent cea mai mare speranţă în căutarea avionului Boeing 777, care a dispărut la primele ore ale zilei de 8 martie 2014, pe ruta Kuala Lumpur –Beijing.

Decizia de a mai căuta într-un loc de interes a venit după ce marţi, într-un comunicat emis de Ocean Infinity, directorul executiv al companiei, Oliver Plunkett, a recunosct că rezultatul cercetărilor este “extrem de dezamăgitor”.

„O parte din motivaţia noastră pentru reluarea căutărilor a fost să încercăm să oferim unele răspunsuri celor afectaţi. În consecinţă, punem capăt cu multă durere operaţiunii actuale fără a fi îndeplinit acest obiectiv”, a declarat el.

„În cursul operaţiunii, Ocean Infinity a cercetat şi a strâns date de înaltă calitate de pe peste 112.000 kmp de fund oceanic, făcând faţă cu succes condiţiilor şi terenului dificile”, se arată în comunicatul companiei.

×