x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul care a ÎNGROZIT lumea medicală: Un băieţel din India s-a născut cu două capete! "Încercăm să-i salvăm viaţa!"

Cazul care a ÎNGROZIT lumea medicală: Un băieţel din India s-a născut cu două capete! "Încercăm să-i salvăm viaţa!"

26 Iul 2013   •   15:22

Medicii unui spital din India încearcă să salveze viaţa unui băieţel care s-a născut cu două capete, relatează CBS News. Băieţeul s-a născut în Tonk, districtul Rajasthan, India. Potrivit CBS News, mai multe teste au arătat că este vorba de fapt de doi băieţi gemeni cu un singur trup.

Băieţeii s-au născut în urmă cu trei zile, într-o maternitate din Jaipur. Au sistem nervos separat, iar oasele spatelui sunt distincte, însă se unesc sub pelvis. De asemenea, gemenii au în comun coastele şi centura scapulară.

Dr. S.D. Sharma, directorul medical de la Spitalul J.K. Lone, unde sunt internaţi gemenii şi mama lor, spune că astfel de cazuri sunt extreme de rare, mai ales la băieţi, şi sunt cunoscute în lumea medicală sub numele de Dicephalic Parapagus.

Este primul caz inregistrat în Rajasthan şi al doilea in India.

De cele mai multe ori, copii cu Dicephalic Parapagus se nasc morţi şi sunt fete, în marea majoritate a cazurilor. Medicii speră să-i salveze pe cei doi băieţi.
 

×