x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul jurnalistului dispărut. Turcia dezminte că ar fi furnizat vreo înregistrare Washingtonului

Cazul jurnalistului dispărut. Turcia dezminte că ar fi furnizat vreo înregistrare Washingtonului

19 Oct 2018   •   13:44
Cazul jurnalistului dispărut. Turcia dezminte că ar fi furnizat vreo înregistrare Washingtonului

Şeful diplomaţiei turce a dezminţit vineri că ţara sa i-a furnizat omologului său american Mike Pompeo "vreo înregistrare audio" care ar elucida soarta jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care ar fi fost asasinat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează AFP şi Reuters. 

"Nu se pune problema ca Turcia să-i furnizeze vreo înregistrare audio lui Pompeo sau oricărui alt responsabil american", a declarat ministrul turc Mevlut Cavusoglu, la două zile după vizita lui Mike Pompeo la Ankara. 

"Vom împărtăşi rezultatele în mod transparent cu lumea întreagă. Nu am împărtăşit nicio informaţie cu nicio ţară", a adăugat el. 

Presa turcă, afirmând că se bazează pe înregistrări audio realizate la faţa locului, publică de mai multe zile informaţii acuzatoare pentru Riad, potrivit cărora Jamal Khashoggi ar fi fost torturat şi asasinat în consulat de agenţi saudiţi încă din ziua dispariţiei sale, pe 2 octombrie. 

SUA au cerut să primească acces la această înregistrare, "dacă aceasta există", a afirmat Donald Trump miercuri. 

Mike Pompeo a dezminţit informaţiile din media americane potrivit cărora el a avut acces la această presupusă înregistrare cu prilejul vizitei sale la Ankara. 

Donald Trump a afirmat joi pentru prima dată că Jamal Khashoggi este probabil mort, ameninţând Riadul cu "foarte grave" consecinţe dacă responsabilitatea sa este confirmată.

AGERPRES

×