x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Litvinenko - Poloniu, de 21 de ori

Cazul Litvinenko - Poloniu, de 21 de ori

de George Daniel Ripa    |    18 Aug 2007   •   00:00

Oficialităţile britanice au confirmat că, după moartea disidentului Alexandr Litvinenko, serviciile speciale de la Londra au verificat 47 de locaţii, pentru a descoperi urme de poloniu, substanţa care l-a ucis pe fostul ofiţer rus.

Astfel, urme de poloniu au mai fost găsite in alte 21 de locaţii, printre care Hey Joe, un club de dans din Londra vizitat de oamenii de afaceri ruşi, restaurantul marocan Dar Marra-kesh, Mercedesul lui Litvinenko şi un taxi gri, susţine The Times, care citează un raport al poliţiei britanice.

Pănă acum, autorităţile nu au prezentat informaţii decăt despre căteva locaţii, printre care restaurantul unde a măncat Litvinenko in ziua in care a fost radiat şi două avioane care au circulat pe ruta Moscova - Londra. Pe lăngă aceste locaţii, au mai fost cercetate cinci autobuze, opt avioane, opt hoteluri şi şapte restaurante. Britanicii au confirmat că incă 17 persoane au fost radiate cu poloniu, fără a fi insă nevoie de nici o intervenţie medicală.

Totodată, Londra a mai anunţat că poliţia şi serviciul de sănătate au cheltuit după moartea lui Litvinenko aproape 4,5 milioane de euro. In aceşti bani sunt incluse şi cercetările asupra a peste 1.000 de persoane care ar fi putut avea legătură cu moartea fostului disident rus.

×
Subiecte în articol: externe