x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal: Au aparut alti patru suspecti!

Cazul Skripal: Au aparut alti patru suspecti!

11 Sep 2018   •   08:50
Cazul Skripal: Au aparut alti patru suspecti!

In cazul otravirii fostului agent GRU, Serghei Skripal, si a fiicei acestuia, Iulia, au aparut personaje noi - patru rusi, scrie Mirror, citand surse din interiorul serviciilor britanice de spionaj. 

 

Potrivit publicatiei, cei patru indivizi sunt parte a unui "grup de asasini", care, in Rusia, sunt cunoscuti drept "curatitori". Prin urmare, echipa care a actionat pe teritoriul Marii Britanii, a fost alcatuita din patru oameni, printre care Aleksandr Petrov si Ruslan Bashirov, acuzati recent de Londra de otravirea fostului colonel GRU. 

Interlocutorii tabloidului Mirror sustin ca Bashirov si Petrov aveau nevoie de oameni care sa-i supravegheze pe cei doi Skripal, pentru a se asigura ca acestia nu ii vor surprinde in timp ce plasau substanta neuroparalizanta Noviciok. 

Cei patru ar fi ajuns in Marea Britanie separat, pe diferite aeroporturi. Potrivit surselor Mirror, "curatitorii" ar fi folosit pasapoarte europene ale unor cetateni europeni, aflati in detentie. O masura menita sa evita procedura de obtinere a vizei. 

In plus, conform acelorasi interlocutori ai publicatiei britanice, cei patru aveau pregatite alibiuri, prezentandu-se drept "rusi cu dare de mana veniti sa cumpere proprietati imobiliare". 

 

×