x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce se ştie despre atacul de la o şcoală din Grasse, Franţa

Ce se ştie despre atacul de la o şcoală din Grasse, Franţa

16 Mar 2017   •   17:38
Ce se ştie despre atacul de la o şcoală din Grasse, Franţa

Opt persoane au fost rănite uşor, dintre care trei de alice, în atacul armat produs în liceul Tocqueville din oraşul Grasse şi un elev în vârstă de 17 ani a fost arestat în posesia mai multor arme în cadrul anchetei, a anunţat Ministerul de Interne francez. 

Suspectul, un elev al liceului, ar putea suferi de 'probleme psihologice', a afirmat Christian Estrosi, preşedintele regiunii Nisa. 

Cele trei persoane rănite de alice au fost transportate la un spital, în timp ce alte cinci persoane au leziuni minore provocate de busculada produsă în momentul atacului, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. 

Directorul instituţiei se află printre persoanele rănite, a precizat Estrosi, care s-a deplasat la faţa locului. 

Poliţiştii au găsit asupra suspectului o puşcă, două pistoale şi două grenade, au informat surse din cadrul poliţiei. Se pare că tânărul a acţionat singur, a precizat sursa citată, deşi anchetatorii au emis iniţial ipoteza unei a doua persoane suspecte date în urmărire de poliţie. 

Primarul din Grasse a declarat iniţial pentru AFP că 'doi elevi' au tras şi a sugerat că unul dintre ei s-ar afla încă în libertate. 

'El le-a cerut celorlalţi elevi să rămână în liceu şi să nu se panicheze', a afirmat sursa citată. 

Incidentul armat a condus la declanşarea de către autorităţi a 'alertei de atentat' pe aplicaţia pentru smartphone destinată să prevină populaţia: mesajul 'Alertă de atentat' la 'Liceul Alexis de Tocqueville' a apărut pe ecranele telefoanelor mobile echipate cu această aplicaţie. 'Intervenţie în curs a forţelor de ordine şi de salvare', 'Adăpostiţi-vă!', 'Nu vă expuneţi!', au fost celelalte mesaje apărute pe telefoanele mobile. 

Rectorul Academiei din Nisa, Emmanuel Ethis, a anunţat pe Twitter izolarea tuturor şcolilor din oraş. De asemenea, el a cerut părinţilor să nu se deplaseze la unităţile şcolare, dându-le asigurări că 'elevii se află în siguranţă'. O celulă de criză a fost instituită şi au fost puse în aplicare planuri de securitate specifice, a mai spus el. 

După atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi, autorităţile au cerut instituţiilor şcolare, direct ameninţate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), să efectueze exerciţii de antrenament în incintele lor în eventualitatea unor atacuri teroriste.

AGERPRES

×