x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce se va întâmpla cu Harry și Meghan după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Ce se va întâmpla cu Harry și Meghan după decesul Reginei Elisabeta a II-a

09 Sep 2022   •   17:33
Ce se va întâmpla cu Harry și Meghan după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Harry și soția sa, Meghan, pășesc pe un drum delicat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Decizia lui Harry de a se retrage din îndatoririle regale a provocat o ruptură în familie care este departe de a fi rezolvată.

Chiar înainte de a se îmbarca într-un zbor de la Aberdeen, vineri, în dimineața de după moartea bunicii sale, regina Elisabeta, prințul Harry și-a pus brațul în jurul umărului unei lucrătoare de la aeroport care și-a exprimat compasiunea în timp ce îl însoțea pe pistă, potrivit Reuters.

A fost un moment de căldură, informal, caracteristic lui Harry, a cărui personalitate prietenoasă l-a făcut mult timp unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale. Asta până la decizia sa de a se retrage din îndatoririle regale, care a provocat o ruptură în familie, ce este departe de a fi rezolvată.

Harry a fost ultimul care a sosit la Castelul Balmoral joi, în timp ce rudele cele mai apropiate ale reginei s-au grăbit să fie alături de ea în ultimele ore de viață, iar apoi primul care a plecat vineri, reflectând faptul că nu mai face parte din cercul restrâns al familiei.

În vremuri mai fericite, Harry și bunica sa s-au bucurat de o relație apropiată și fericită, întrezărită de publicul larg în 2016, când au apărut împreună într-un videoclip comic.

Joi a fost o pură coincidență faptul că Harry se afla în Marea Britanie când a murit bunica sa, Regina Elisabeta, iar înainte de decesul acesteia nu au fost anunțate planuri pentru ca el să-și vadă familia în timpul vizitei din Statele Unite, unde locuiește cu soția sa, Meghan.

Odată cu dispariția Reginei, dinamica familiei este inevitabil să evolueze, iar pe măsură ce se desfășoară funeraliile și ceremonia Reginei Elisabeta, observatorii vor urmări îndeaproape semnele ce vor apărea în familie.

Modul în care familia regală se va descurca cu Harry, Meghan și copiii lor va fi o temă cheie a epocii post-Elisabeta - una dintre dramele familiale care au făcut din Casa Windsor un subiect de fascinație globală de durată.

Conform regulilor regale, nepoții monarhului devin automat prinți sau prințese ale regatului, așa că, acum că tatăl lui Harry, Charles, este rege, copiii săi, Archie - 3 ani, și Lilibet - 1 an, primesc aceste titluri înalte. Lilibet a fost numită după porecla din copilărie a reginei.

Dar doar această noutate este puțin probabil să restabilească armonia în relațiile lui Harry cu Charles sau cu fratele său mai mare, prințul William, acum moștenitorul tronului.

Frații au fost apropiați timp de mulți ani după moartea mamei lor, Prințesa Diana, într-un accident de mașină în 1997, când William avea 15 ani și Harry 12 ani, dar legătura lor a fost tensionată de când Harry și Meghan au început să se distanțeze în ianuarie 2020.

Inițial, cuplul a declarat că intenționează să își echilibreze timpul între Marea Britanie și Statele Unite și să își croiască „un nou rol progresist” în cadrul monarhiei.

Dar planul lor nu i-a convenit nici Reginei Elisabeta, nici lui Charles sau William, care au decis că nu există spațiu în „Firmă”, așa cum este numită uneori familia regală, pentru cei cu jumătate de normă.

În schimb, cuplul s-a mutat „cu normă întreagă” în California și, după o perioadă de revizuire de 12 luni, a renunțat la patronajul regal și a părăsit definitiv clubul exclusivist al celor cărora li se adresează cu apelativul „Alteța Voastră Regală”.

În martie 2021, cei doi au acordat un interviu bombă lui Oprah Winfrey, în timpul căruia Meghan a declarat că nefericirea sa din timpul perioadei în care a fost regală lucrătoare a împins-o în pragul sinuciderii.

De asemenea, ea a spus că au existat îngrijorări în cadrul familiei atunci când era însărcinată cu Archie cu privire la ce culoare va avea pielea copilului. Mama lui Meghan este de culoare, iar tatăl ei este alb.

Interviul, difuzat de CBS într-o explozie de publicitate la nivel mondial, a generat subiecte de presă, dar doar o declarație laconică din partea Palatului Buckingham, care a spus cu un ton foarte rece că „unele amintiri pot varia”, deși problemele ridicate au fost „îngrijorătoare”.

De atunci, Harry și Meghan s-au angajat în proiecte precum podcast-uri și programe de televiziune, în timp ce au dat în judecată tabloidele britanice.

Editorul Penguin Random House a anunțat în iulie 2021 că Harry lucrează la o carte „intimă și sinceră” despre viața sa, care va fi publicată la sfârșitul anului 2022 - provocând teamă la Londra. În funcție de conținutul ei și, în mod crucial, de reacția tatălui și a fratelui său, publicarea cărții lui Harry s-ar putea dovedi fie un moment de vindecare, fie o altă supărare pe care cele două părți să și-o reproșeze.

(sursa: Mediafax)

×