x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune Viktor Orban, după victoria la europarlamentare

Ce spune Viktor Orban, după victoria la europarlamentare

27 Mai 2019   •   11:08
Ce spune Viktor Orban, după victoria la europarlamentare

Premierul Ungariei, Viktor Orban, reflectând la victoria partidului său Fidesz în alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat că ungurii au încredinţat alianţei de guvernământ trei obiective: oprirea imigraţiei în întreaga Europă, protejarea unei Europe a naţiunilor şi protejarea culturii creştine în Europa, relatează MTI. 

Orban a apreciat că a devenit clar faptul că ungurii cred că schimbarea este necesară la Bruxelles. 

Liderii care reprezintă interesele europenilor şi care respectă naţiunile Europei sunt necesari, a spus el. De asemenea, liderii ''care sunt mândri de cultura noastră creştină de două mii de ani'' sunt la mare căutare, a adăugat Orban. 

El a spus că interesele Ungariei vor fi întotdeauna puse pe primul loc la Bruxelles şi că va fi căutată cooperarea cu cei care doresc să oprească imigraţia în Europa. 

Partidul suveranist Fidesz al premierului ungar Viktor Orban este creditat cu o victorie zdrobitoare la alegerile europene, cu 52,3% din sufragii, devansând cu peste 35 de puncte procentuale opoziţia de centru-stânga, conform unei numărători realizate în aproape toate secţiile de vot şi publicată duminică de presa pro-guvernamentală, notează AFP. Fidesz va obţine astfel 13 din cele 21 alocate Ungariei. 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban