x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce vindeau credulilor ruşi doi escroci africani

Ce vindeau credulilor ruşi doi escroci africani

18 Aug 2015   •   17:18
Ce vindeau credulilor ruşi doi escroci africani

Poliţia rusă a arestat doi escroci ce vindeau o aşa-numită 'poţiune magică' despre care susţineau că poate transforma hârtia în bancnote de 100 de dolari americani, relatează AFP.

Potrivit Ministerului rus de Interne, cei doi indivizi, în vârstă de 38 şi respectiv 43 de ani, proveniţi din Republica Centrafricană, propuneau victimelor foi de hârtie de culoare neagră şi o 'substanţă chimică' ce ar fi creat dolari din această hârtie.

În demonstraţia făcută clientului, ei vărsau respectivul lichid pe hârtie, pe care însă o înlocuiau apoi discret cu o adevărată bancnotă de 100 de dolari ce era lăsată victimei pentru a-i verifica autenticitatea la bancă.

Cei doi escroci promiteau victimelor că astfel pot produce până la 20 de milioane de dolari şi vindeau aceste materiale cu cinci milioane de ruble, echivalentul a circa 68.000 de euro. Dar unul dintre clienţi a sesizat poliţia, care a organizat un flagrant şi i-a arestat pe cei doi africani în momentul când primeau banii pentru 'poţiunea magică'.

×