x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Ceasul Apocalipsei" a fost resetat

"Ceasul Apocalipsei" a fost resetat

de Anca Aldea    |    15 Ian 2010   •   00:00

Minutarul Ceasului Apocalipsei a fost mutat vineri cu un minut înapoi. Ceasul din New York care simbolizează apropierea umanităţii de distrugerea catastrofală a fost creat de un grup de oameni de ştiinţă în 1947, la doi ani după ce SUA au lansat primele bombe atomice asupra Japoniei.



Iniţial, ceasul arăta că, până la miezul nopţii, momentul în care va veni Apocalipsa, mai sunt şapte minute. Din 1947 până în prezent, ora a suferit 18 schimbări. Cel mai alarmant moment a fost în 1953, când ora era 12 fără două minute, în perioada escaladării războiului rece dintre SUA şi URSS. În 2007, ora a fost modificată la cinci minute înaintea miezului nopţii, reflectând eşecul reglementării problemelor reprezentate de armele nucleare. Astăzi, 15 ianuarie, oamenii de ştiinţă au decis că este momentul ca ceasul să arate ora 12 fără şase minute, ca simbol al speranţelor legate de măsurile luate privind lupta împotriva încălzirii globale, precum şi stoparea proliferării armelor nucleare, informează agenţia Reuters, citată de Rador.

Grupul cercetătorilor (denumit "Buletinul oamenilor de ştiinţă din domeniul nuclear"), din care fac parte 19 laureaţi ai Premiului Nobel, a anunţat că acum, mai mult decât niciodată, a sosit momentul în care cheia "unei noi ere de cooperare între state este reprezentată de schimbarea orientării SUA în politica internaţională, o dată cu venirea la putere a lui Barack Obama".

×
Subiecte în articol: externe