x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bogat emigrant din lume a fost refuzat de Belgia

Cel mai bogat emigrant din lume a fost refuzat de Belgia

11 Ian 2013   •   17:48
Cel mai bogat emigrant din lume a fost refuzat de Belgia

Belgia a refuzat acordarea cetăţeniei pentru Bernard Arnault - cel mai bogat francez şi al patrulea din lume conform Forbes. Parchetul din Bruxelles a dat joi aviz negativ comisiei de naturalizare a camerei deputaţilor din Belgia în privinţa cererii formulate de Arnault în iulie anul trecut, informează cotidianul Le Monde.

Unul dintre motive este că bogătaşul francez care încearcă să fugă de taxele mari din ţara sa nu poate dovedi că, de cel puţin trei ani, are reşedinţa principală în Belgia.

Dar problema şi mai deranjantă pentru Arnault este că procurorii belgieni au deschis o anchetă privind activitatea din regat a societăţilor care fac parte din LVMH - imperiului francez al luxului care deţine mărcile Louis Vuitton, Hennessy şi Moet - dar şi a fundaţiei patronate de Arnault.

Cercetările parchetului belgian, demarate toamna trecută, s-au concentrat pe două categorii de societăţi - unele care par simple cutii poştale şi altele al căror capital a crescut masiv în cursul a câteva luni.

Le Monde aminteşte că, după calculele Partidului Muncii din Belgia, sistemul belgian a permis grupului LVMH să plătească impozite de numai 24 milioane de euro, la un beneficiu de 630 de milioane, realizat între 2009 şi 2011. Adică taxe de 3,84%!

Bernard Arnault are o avere estimată la 41 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: bernard arnault louis vuitton moet hennessy