x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai cunoscut pedofil belgian, asaltat de scrisori din partea adolescentelor

Cel mai cunoscut pedofil belgian, asaltat de scrisori din partea adolescentelor

20 Feb 2014   •   15:12
Cel mai cunoscut pedofil belgian, asaltat de scrisori din partea adolescentelor

Mai multe adolescente i-au scris la închisoare pedofilului şi asasinului Marc Dutroux, sperând să stabilească relaţii cu deţinutul, vinovat de atrocităţi care au speriat Belgia în 1996, conform cotidianului Le Soir.

"Bună ziua, sunt o adolescentă de 15 ani. Locuiesc la La Roche-en-Ardenne. Am fost mereu fascinată de dvs. Sunteţi o persoană cunoscută. Când mă uit la fotografiile dvs. atât de frumoase, îmi dau seama că sunteţi cinstit", a scris o tânără a cărei scrisoare a fost interceptată de administraţia închisorii. "Vreţi să corespondaţi cu mine? Dacă da, vă pot trimite fotografia mea", a adăugat ea.

Potrivit cotidianului menţionat, Marc Dutroux, condamnat în 2004 pentru răpirea, sechestrarea şi violarea, în 1995 şi 1996, a şase fete şi adolescente belgiene, precum şi pentru uciderea a patru dintre ele, primeşte destule scrisori. I se cere să corespondeze cu expeditoarele, primeşte cereri în căsătorie, insulte, jucării de pluş şi chiar bani, arată Le Soir, precizând că scrisorile de la adolescente sunt "un fenomen nou".

"În ochii imaturi ai adolescentelor, apare ca o victimă a sistemului. Le place ceea ce este interzis, pericolul, şi îşi asimilează comportamentul cu al adulţilor. Nu ştiu ce risc îşi asumă", spune pedopsihiatrul Jean-Yves Hayez. Fetele care încearcă să ia legătura cu cel mai cunoscut deţinut belgian nu existau în 1996 şi nu au trecut prin traumatismul declanşat de ororile comise de el, scrie ziarul.

Despre Marc Dutroux, care se gândeşte să înainteze o cerere de eliberare anticipată, pe care nu are nicio şansă să o obţină, continuă să se vorbească. În luna ianuarie el a adresat o scrisoare tatălui uneia din victime, în care încerca din nou să îşi minimalizeze răspunderea, dând vina pe fosta lui soţie şi pe foştii complici. El ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

×