x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai mare chilipir din lume! Cât a plătit o americancă pe un Renoir, la talcioc

Cel mai mare chilipir din lume! Cât a plătit o americancă pe un Renoir, la talcioc

13 Sep 2012   •   14:11
Cel mai mare chilipir din lume! Cât a plătit o americancă pe un Renoir, la talcioc

O americanca din statul american Virginia a avut parte de chilipirul vietii, cand, in urma cu doi ani, a cumparat un tablou cu rama frumoasa de la un targ de vechituri din statul Virginia.

Nici ea, nici cel care i l-a vandut nu stiau ca tabloul este un Renoir original, mai exact tabloul: 'Paysage Bords de Seine', asa ca pretul de achizitie a fost de 7 dolari...

Femeia, care vrea sa-si pastreze anonimatul, spune ca a cumparat tabloul pentru ca ii placuse rama, insa l-a pus intr-o debara si a uitat de el pana acum, cand l-a redescoperit in timp ce facea curatenie generala.

Tabloul avea semnatura clara a lui Pierre-Auguste Renoir, insa numele nu i-a spus nimic femeii. Din fericire, tabloul a fost vazut si de mama acesteia, care a sfatuit-o sa-l duca la un evaluator.

“Pentru prima data in viata am ascultat de mama', spune femeia intr-un interviu.

Aceasta a apelat la casa de licitatii Potomack Co., unde tabloul a fost evaluat de specialista Anne Craner.

“Avea culorile lui Renoir, tusele lui Renoir, nu doar semnatura. Ulterior am verificat autenticitatea tabloului cu ajutorul unui catalog', a povestit specialista.

Tabloul va fi scos la licitatie pe 29 septembrie, cu pretul de pornire de 75.000 de dolari. Casa de licitatie se asteapta ca tabloul sa fie vandut cu peste 100.000 de dolari, insa.

Fericita posesoare spune ca inca incearca sa-si potoleasca bucuria. Dupa ce va incasa banii pe tablou, aceasta planuieste sa-si duca mama in excursie in Franta, unde vrea sa puna si cateva flori la mormantul lui Renoir.

“Vreau sa-i multumesc', a mai spus ea.

×
Subiecte în articol: renoir