x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai mare imperiu al crimei organizate din Europa

Cel mai mare imperiu al crimei organizate din Europa

de Sînziana Stancu    |    25 Mai 2010   •   00:00

Autorităţile spaniole au arestat un irlandez bănuit că administrează cel mai mare imperiu al traficului de droguri, arme şi de spălare de bani din Europa.

Bărbatul de peste 50 de ani, al cărui nume nu a fost divulgat, a fost reţinut în Malaga, în urma unei acţiuni comune iniţiată de către autorităţile irlandeze, în colaborare cu colegi din Spania, Belgia şi Marea Britanie, scrie Daily Mail. În urma mai multor raiduri făcute de autorităţile mai sus-citate în diferite ţări din Europa au fost arestate peste 20 de persoane, iar operaţiunile continuă.

CARTIERUL GENERAL DIN COSTA DEL SOL
Celula de traficanţi îşi conducea afacerile criminale din Costa del Sol. "Mesajul operaţiunii de astăzi este clar: nu există ascunzătoare pentru cei care caută să provoace nenorocire şi rău oamenilor din Irlanda sau din străinătate", a afirmat comisarul Fachtna Murphy, care i-a lăudat pe detectivii care au participat la operaţiune. Se bănuieşte că reţeaua de traficanţi conduce şi o ramură extinsă pe tot continentul european, de spălare de bani proveniţi din diferite activităţi criminale, între care şi din traficul cu arme, prin intermediul unor afaceri dubioase şi mai ales prin activităţi de import-export extinsă şi pe alte continente.

×
Subiecte în articol: externe