x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai modern avion civil rusesc, dat dispărut în Indonezia

Cel mai modern avion civil rusesc, dat dispărut în Indonezia

09 Mai 2012   •   13:30
Cel mai modern avion civil rusesc, dat dispărut în Indonezia

Un avion rusesc avand la bord 46 de persoane, 38 de pasageri si opt membri ai echipajului, a pierdut miercuri contactul cu controlorii de zbor, in timp ce efectua un zbor demonstrativ in vestul Indoneziei.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cel mai modern avion civil construit in Rusia dupa destramarea URSS, decolase din capitala tarii, avand programat un zbor de 50 de minute.

Turnul de control a pierdut contactul cu aparatul imediat dupa ce echipajul ceruse permisiunea sa coboare de la 3.000 de metri la 1.800 de metri, in zona muntilor Salak, din vestul provinciei Java.

Oficialitatile locale au declansat imediat operatiuni de cautare, ingreunate de vremea nefavorabila, care a facut ca doua dintre elicopterele de salvare sa revina la sol.

La bordul avionului se aflau cativa diplomati de la Ambasada Rusiei la Jakarta, jurnalisti, dar si reprezentanti ai companiilor locale interesate de achizitionarea aparatelor de tip Sukhoi Superjet-100.

Demonstratia din Indonezia facea parte din turneul de promovare a acestui tip de avion, intitulat Welcome Asia, care poposise deja in Myanmar, Pakistan si Kazahstan si urma sa mai ajunga in Laos si Vietnam

×