x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 132 de morţi, în urma inundaţiilor din China

Cel puţin 132 de morţi, în urma inundaţiilor din China

20 Iun 2010   •   00:00
Cel puţin 132 de morţi, în urma inundaţiilor din China
Sursa foto: STRINGER SHANGHAI/X01984

Până în prezent, cel puţin 132 de persoane şi-au pierdut viaţa în sudul Chinei, iar alte 86 sunt date dispărute, în urma inundaţiilor care afectează această zonă. Potrivit Ministerului pentru Resurse Acvatice, peste 10 milioane de persoane sunt afectate de inundaţii, iar 860.000 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.



Centrul chinez de Meteorologie a emis o atenţionare cod roşu, cel mai ridicat nivel de alertă, de ploi. Codul este valabil până duminică după-amiază, iar „lucrările pentru controlul inundaţiilor vor fi îngreunate”, potrivit meteorologilor. Printre măsurile luate de autorităţi se numără intensificarea controalelor poliţiei rutiere, pentru a ţine populaţia departe de zonele unde ar putea avea loc alunecări de teren.

Inundaţiile au dus la prăbuşirea unor rezervoare cu apă, la alunecări de teren, pene de curent electric şi a avariat şoselele. Potrivit autorităţilor, pagubele sunt evaluate la circa 1,5 miliarde de dolari.

Nouă oficiali locali din regiunea autonomă Guangxi Zhuang au fost pedepsiţi pentru neglijenţă în timpul serviciului, în timpul inundaţiilor, potrivit cotidianului China Daily. Printre aceştia se numără un responsabil însărcinat cu monitorizarea unui rezervor, care a fost prins jucând poker în timpul serviciului.

×
Subiecte în articol: externe