x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 400 de copii, ucişi în Siria de la începutul revoltei

Cel puţin 400 de copii, ucişi în Siria de la începutul revoltei

de Mediafax    |    07 Feb 2012   •   10:28
Cel puţin 400 de copii, ucişi în Siria de la începutul revoltei

Cel putin 400 de copii au fost ucisi in Siria de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad in martie 2011, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Potrivit datelor de care dispunem, decembrie a fost luna cea mai violenta pentru copii" in Siria, a declarat o purtatoare de cuvant a UNICEF, Marixie Mercado, in cadrul unei intalniri cu presa.

Ea a afirmat ca cel putin 400 de copii au fost ucisi dupa mai mult de zece luni de revolta. In plus, cel putin alti 400 au fost detinuti in aceasta perioada, a adaugat ea.

"Exista rapoarte care mentioneaza arestari arbitrare, torturi si abuzuri sexuale in timpul detentiei", a deplans Mercado.

UNICEF isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia din Homs.

"In ultimele zile, (...) bombardamentele intense ale fortelor guvernamentale din cartierele civile din orasul Homs provoaca fara indoiala noi suferinte copiilor", a dezvaluit purtatoarea de cuvant a agentiei ONU.

Ea a precizat ca UNICEF nu are acces la aceasta zona si, prin urmare, nu poate evalua numarul victimelor. "Dar exista rapoarte credibile, din partea presei internationale prezente la Homs, care afirma ca numerosi copii sunt implicati in violente", a insistat Mercado.

"Acest lucru trebuie sa inceteze", a declarat, la randul sau, directorul executiv al UNICEF, Anthony Lake, citat intr-un comunicat.

"Le cerem autoritatilor siriene sa permita ajutorarea celor care au nevoie", a declarat el.

"Ranitii trebuie sa aiba acces imediat si neconditionat la ingrijiri medicale specializate", a insistat Mercado.

Acest apel al UNICEF intervine dupa ce Rusia si China au blocat, sambata, la ONU adoptarea unui proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate care condamna reprimarea din Siria.

×
Subiecte în articol: copii siria violente proteste