x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin o navă rusească a fost avariată, într-un atac cu drone asupra Flotei din Marea Neagră

Cel puțin o navă rusească a fost avariată, într-un atac cu drone asupra Flotei din Marea Neagră

29 Oct 2022   •   16:50
Cel puțin o navă rusească a fost avariată, într-un atac cu drone asupra Flotei din Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Cel puțin o navă rusească a fost avariată într-un atac masiv cu drone asupra Flotei din Marea Neagră din Sevastopol, Crimeea, relatează BBC.

Atacul ar fi început la ora locală 04:20 și a implicat nouă drone aeriene și șapte drone marine, au declarat oficiali ruși.

Cel puțin o navă de război ar fi fost avariată în urma atacurilor. Ucraina nu a recunoscut încă incidentul.

Mihail Razvozhaev, guvernatorul instalat de Rusia în oraș, a declarat că marina rusă a respins atacul.

Atacurile au fost "cele mai masive" asupra orașului de când Rusia a lansat invazia Ucrainei în februarie, a declarat guvernatorul, citat de presa rusă de stat.

El a precizat că toate vehiculele aeriene fără pilot (UAV) au fost doborâte și că nicio "infrastructură civilă" nu a fost avariată.

Cel puțin o navă a suferit avarii minore, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Rusia a mai afirmat că navele vizate sâmbătă dimineață erau implicate în asigurarea "coridorului de cereale", ca parte a inițiativei internaționale de export de produse agricole din porturile ucrainene.

Flota rusă a Mării Negre a fost vizată anterior în luna aprilie a acestui an de forțele ucrainene, când nava amiral, crucișătorul Moskva, a fost scufundată. Crucișătorul, cu un echipaj de 510 oameni, a condus asaltul Rusiei asupra Ucrainei, iar scufundarea sa a fost o lovitură majoră.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: flota marii negre