x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cele 20 de persoane de la bordul avionului de colecție care s-a prăbușit în Elveția și-au pierdut viața

Cele 20 de persoane de la bordul avionului de colecție care s-a prăbușit în Elveția și-au pierdut viața

05 Aug 2018   •   16:04
Cele 20 de persoane de la bordul avionului de colecție care s-a prăbușit în Elveția și-au pierdut viața

Toate cele 20 de persoane aflate la bordul unui avion militar de colecţie care s-a prăbuşit sâmbătă după-amiază în estul Elveţiei şi-au pierdut viaţa, au confirmat duminică autorităţile locale, transmite AFP. 

'Poliţia are trista certitudine că cei 20 de pasageri au murit', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei cantonale la o conferinţă de presă organizată la Flims, în zona muntelui Piz Segnas, de al cărui versant vestic s-a izbit avionul la o altitudine de 2.540 de metri. 

Avionul, un Junker JU52 HB-HOT construit în 1939 în Germania, aparţinea companiei JU-Air, fondată în 1982. La bordul aparatului se aflau 20 de persoane, respectiv 17 pasageri (capacitatea maximă a avionului) şi trei membri ai echipajului. 

Conform cotidianului elveţian Blick, avionul a decolat din cantonul sudic Tessino şi ar fi trebuit să aterizeze sâmbătă la ora locală 16:50 pe aeroportul militar din Dübendorf, în apropiere de Zurich.

AGERPRES

×