x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cele două persoane din Amesbury, găsite în stare critică, otrăvite cu Noviciok

Cele două persoane din Amesbury, găsite în stare critică, otrăvite cu Noviciok

05 Iul 2018   •   12:24
Cele două persoane din Amesbury, găsite în stare critică, otrăvite cu Noviciok

Cele două persoane care au fost găsite în stare critică în locuinţa lor din Amesbury au fost otrăvite cu Noviciok, agentul neurotoxic cu care au fost otrăviţi fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia Skripal, potrivit Poliţiei metropolitane.

Ministrul adjunct de interne, responsabil cu problemele de securitate, Ben Wallace, aruncă vina asupra Rusiei şi a cerut autorităţilor de la Moscova să ofere informaţii autorităţilor britanice pentru a ţine oamenii din Marea Britanie în siguranţă, scrie The Guardian.

O anchete se află în desfăşurare pentru a descoperi cum au ajuns cei doi în stare critică.

“Rusia poate îndrepta răul. Ne pot spune ce s-a întâmplat, ce au făcut şi să ne ajute să umplem golurile. Am spus că pot veni să ne spună ce s-a întâmplat. Aştept apelul telefonic din partea Rusiei. Oferta este valabilă”, a spus Wallace la postul de radio Radio 4 Today.

Pe de altă parte, un reprezentant al Poliţiei a spus că nu poate fi confirmat, momentan, dacă neurotoxina cu care au fost otrăvite cele două persoane provine din acelaşi lot de substanţă cu care au fost otrăviţi fostul spion şi fiica sa.

×