x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cele mai vechi pene din lume

Cele mai vechi pene din lume

25 Sep 2009   •   00:00

Cele mai vechi pene din lume au fost descoperite, într-o stare perfectă de conservare, pe fosilele unor dinozauri, în nord-estul Chinei, aceasta constituind o dovadă că păsările au evoluat din anumite specii de dinozauri, au anunţat cercetătorii chinezi.



Potrivit BBC, care a transmis ştirea, fosilele datează din urmă cu peste 150 de milioane de ani, având o vechime mai mare decât cele de Archaeopteryx, cele mai vechi păsări cunoscute de specialişti până recent, descoperite în Germania.

Profesorul Xu Xing, coordonatorul echipei care a făcut descoperirea, a declarat că fosilele constituie dovada clară că dinozaurii sunt strămoşii păsărilor. Unul dintre dinozaurii descoperiţi în China, care a primit numele de Anchiornis huxleyi, este spectaculos în ceea ce priveşte gradul de conservare. Acesta are foarte multe pene pe membrele superioare şi coadă, iar membrele inferioare au un aranjament din patru aripi cu pene, a declarat profesorul Xu de la Academia de ştiinţe din Beijing. Profesorul Xu este de părere că aranjamentul de patru aripi de pe membrele inferioare este un element important de tranziţie de la dinozauri la păsări.

Detaliile despre această descoperire au fost prezentate la o conferinţă care a avut loc la Universitatea din Bristol, Marea Britanie. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe