x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centrala nucleară de la Fukushima: Japonia a confirmat primul deces cauzat de radiaţii

Centrala nucleară de la Fukushima: Japonia a confirmat primul deces cauzat de radiaţii

06 Sep 2018   •   13:09
Centrala nucleară de la Fukushima: Japonia a confirmat primul deces cauzat de radiaţii

Japonia a recunoscut că un muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima, avariată de un cutremur şi un tsunami în urmă cu şapte ani, a murit din cauza radiaţiilor, notează The Guardian.

Un cutremur cu magnitudinea de 9.0 a lovit Japonia în martie 2011, declanşând un tsunami care a omorât aproximativ 18.000 de persoane şi a dus la cel mai mare dezastru nuclear, după cel de la Chernobyl, produs cu 25 de ani înainte.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi al Bunăstării din Japonia a afirmat că este necesar ca statul să plătească despăgubiri pentru familia bărbatului, care avea 50 de ani când a murit de cancer pulmonar, potrivit unui oficial.

Bărbatul şi-a petrecut viaţa muncind la centralele nucleare din jurul Japoniei şi de la Fukushima Daiichi, condusă de Tokyo Electric Power, cel puţin de două ori după dezastrul din martie 2011, fiind responsabil cu măsurarea radiaţiilor de la centrala atomică din Fukushima.

Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer în februarie 2016, potrivit oficialului.

Ministerul a mai declarat că expunerea la radiaţii a cauzat îmbolnăvirea a patru muncitori de la Fukushima, însă acesta este primul deces pe care l-au recunoscut.

 

×