x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CEO-ul Moderna se așteaptă ca în lunile următoare să apară mai multe variante de Covid

CEO-ul Moderna se așteaptă ca în lunile următoare să apară mai multe variante de Covid

07 Mai 2021   •   09:41
CEO-ul Moderna se așteaptă ca în lunile următoare să apară mai multe variante de Covid

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că se așteaptă la apariția mai multor variante de Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă și iarnă, scrie CNBC.

Bancel, vorbind cu investitorii despre rezultatele din primul trimestru, a declarat că oamenii vor avea nevoie probabil de vaccinuri de rapel ale vaccinului produs de companie, pe măsură ce virusul circulă la nivel global.

„Credem că în următoarele șase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă și iarnă, am putea vedea mai multe variante”, a spus Bancel. Emisfera sudică include Africa, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud și părți din Asia. „Credem că vor fi necesare doze de rapel deoarece credem că virusul nu dispare”.

Comentariile CEO-ului vin la o zi după ce compania a anunțat că o doză de rapel a vaccinului său a generat un răspuns imun promițător împotriva variantelor B.1.351 și P.1 identificate pentru prima dată în Africa de Sud și, respectiv, în Brazilia. De atunci, variantele s-au răspândit în alte țări, inclusiv în S.U.A.

Vaccinul Moderna necesită două doze administrate la patru săptămâni distanță. La fel ca Pfizer și Johnson & Johnson,dozele sunt extrem de eficiente împotriva Covid, deși directorii și oficialii companiei spun acum că se așteaptă ca protecția să scadă în timp.

Moderna a anunțat că vânzările vaccinului au contribuit la obținerea primului său profit trimestrial.

Vaccinul Covid-19 de la Moderna a generat vânzări de 1,7 miliarde de dolari, potrivit raportului său de venituri. Compania a ridicat, de asemenea, prognoza de vânzări pentru 2021 pentru vaccinul său la 19,2 miliarde de dolari, în creștere față de prognoza sa anterioară de 18,4 miliarde de dolari. Bancel a declarat că compania este „implicată activ” în discuții și acorduri pentru 2022 cu toate guvernele cărora le furnizează vaccin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19