x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonia de întronizare a papei. Papa Francisc a îndeamnat preoţii să nu se teamă de tandreţe şi să-şi deschidă braţele pentru cei umili

Ceremonia de întronizare a papei. Papa Francisc a îndeamnat preoţii să nu se teamă de tandreţe şi să-şi deschidă braţele pentru cei umili

19 Mar 2013   •   10:36
Ceremonia de întronizare a papei. Papa Francisc a îndeamnat preoţii să nu se teamă de tandreţe şi să-şi deschidă braţele pentru cei umili

Papa Francisc a îndemnat preoţii să "nu se teamă de tandreţe" şi să îşi "deschidă braţele pentru cei mai slabi, cei mai săraci şi cei mai mici" dintre credincioşi, în timpul liturghiei de întronizare din Piaţa Sfântul Petru, de azi, informează mediafax.ro.

"Adevărata putere a unui papă este serviciul umil, concret", a declarat Papa Francisc în timpul liturghiei de întronizare.

Noul Papă argentinian a apreciat că un suveran pontif "trebuie să îşi deschidă braţele pentru a primi cu afecţiune şi tandreţe întreaga umanitate, în special pe cei mai slabi, cei mai săraci, cei mai mici". "Nu trebuie să ne fie frică de bunătate şi nici de tandreţe!", a exclamat Papa Francisc în timpul omiliei sale.

"Totul este încredinţat pazei omului. Când omului îi lipseşte această responsabilitate, când noi nu avem grijă de creaţie şi de semeni, atunci îşi găseşte locul distrugerea", a declarat el. "În fiecare epocă, sunt Irozi care complotează pentru moarte, distrug şi desfigurează faţa omului şi a femeii", a adăugat Papa în predica susţinută în faţa a 132 de delegaţii străine, adresându-se "tuturor celor care ocupă roluri de responsabilitate în domeniile economic, politic sau social".

Aproape un milion de persoane au venit în Piaţa Sfântul Petru, azi, pentru a asista la ceremonia de întronizare a papei Francisc. Încă de la ora 05:00, ora Italiei, sute de voluntari i-au întâmpinat pe pelerini, distribuindu-i în piaţă pe grupuri, pentru ca toată lumea să încapă.

Vaticanul şi Roma au fost păzite cu stricteţe de forţele de ordine. Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi s-au asigurat că ceremonia va merge aşa cum trebuie. Piaţa a fost păzită din aer de elicoptere, iar trăgători de elită au fost plasaţi pe clădirile înalte din împrejurimi.

Cei sosiţi în piaţă au arborat numeroase bannere. Astfel, organizaţia catolică "Communione e Liberazione", formată din călugăriţe, au arborat un banner pe care scrie: "Francisc, mergi înainte, eu voi fi cu tine acolo unde vei merge".

Au existat însă şi mesaje laice, precum un banner cu inscripţia "San Lorenzo", care este echipa de fotbal preferată a papei.

În mulţimea adunată în piaţă au existat şi steaguri ale României, însă au predominat cele argentiniene, italiene şi poloneze.

×