x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cererile lui Anders Breivik în închisoare. Ce instituţie vrea criminalul din Oslo să conducă

Cererile lui Anders Breivik în închisoare. Ce instituţie vrea criminalul din Oslo să conducă

de Mediafax    |    31 Iul 2011   •   09:50

Autorul dublului atac din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, a cerut demisia Guvernului si a Statului Major, dar si abdicarea suveranului si numirea sa la conducerea armatei, pentru a continua sa discute cu anchetatorii, a anuntat televiziunea publica norvegiana NRK. In afara de demisia premierului Jens Stoltenberg si abdicarea regelui Harald al V-lea, Breivik a mai cerut, la interogatoriul desfasurat vineri, si sa fie numit la conducerea armatei, a precizat NRK.
Cu toate ca revendicarile sale nu au fost indeplinite, Breivik - care a recunoscut ca este autorul atacurilor de la Oslo si Utoeya, soldate cu 77 de morti - a cooperat cu anchetatorii, iar interogatoriul de vineri a durat aproape zece ore.
Coordonatorul anchetei judiciare, procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, a declarat sambata ca Breivik s-a aratat "foarte dispus" sa raspunda intrebarilor politiei, refuzand sa ofere informatii numai in legatura cu celelalte celule ale organizatiei sale, despre care a vorbit in trecut.
Aflat in detentie provizorie intr-o inchisoare de maxima securitate, Anders Behring Breivik urmeaza sa fie supus unor examinari psihiatrice.

×