x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charlie Hebdo reușește să irite din nou pe cineva

Charlie Hebdo reușește să irite din nou pe cineva

11 Noi 2015   •   11:38
Charlie Hebdo reușește să irite din nou pe cineva
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Rușii se revoltă după ce săptămânalul Charlie Hebdo a publicat caricaturi în care satirizează catastrofa aeriană din Sinai.

Caricaturiștii au realizat două desene, total nepotrivite contextului și de-a dreptul jignitoare: în primul este ilustrat un craniu, însoțit de mesajul „Pericolele zborurilor rusești low cost”.

În cel de-al doilea, bucăți din avionul rusesc cad peste un militant islamist, în legendă precizându-se „Forțele aeriene rusești intensifică atacurile.”

Anchetatorii egipteni susțin că în proporție de 90% tragedia în care au murit 224 de persoane a fost cauzată de o bombă amplasată la bordul avionului.

Pe VK, una din cele mai importante platforme de socializare rusești, ilustrațiile au fost unul din cele mai discutate subiecte, înregistrând peste 100 de milioane de utilizatori activi în weekend.

Rușii și-au exprimat furia și dezgustul și pe Twitter: „Cinism nesăbuit și bătaie de joc la adresa memoriei victimelor acestei tragedii cumplite”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a afirmat că acele caricaturi sunt „pură blasfemie” care nu au nicio legătură cu democrația sau libertatea de exprimare.

Potrivit dailymail.co.uk, mai mulți oameni politici din Rusia au discutat acest subiect în cadrul emisiunilor televizate. Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a postat pe Facebook: „Mai e cineva Charlie acum?” (Is anyone still Charlie).

Ministerul de Externe din Franța a emis un comunicat în care menționa că în Franța jurnaliștii sunt liberi să își exprime punctul de vedere, dar că acele caricaturi nu reflectă în niciun caz punctul de vedere al guvernului.
 

×