x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charlie Hebdo. Ce decizie a luat compania Air France în legătură cu ultimul număr al revistei de satiră

Charlie Hebdo. Ce decizie a luat compania Air France în legătură cu ultimul număr al revistei de satiră

16 Ian 2015   •   13:34
Charlie Hebdo. Ce decizie a luat compania Air France în legătură cu ultimul număr al revistei de satiră

Air France oferă gratuit pasagerilor săi cel mai recent număr al revistei Charlie Hebdo, după ce a cumpărat 20.000 de exemplare pentru a susţine săptămânalul de satiră.

Compania aeriană a plasat un teanc de reviste în sălile de aşteptare de pe aeroporturile Charles de Gaulle şi Orly, fiind pusă la dispoziţie pentru toate destinaţiile, inclusiv pentru cursele spre Orientul Mijlociu, unde reacţia a fost ostilă, scrie The Telegraph.

Cel mai recent număr al publicaţiei are pe copertă o caricatură a profetului Mahomed în lacrimi, însoţită de textul „Totul este iertat”.

Între timp, poliţia franceză a arestat în noaptea de joi spre vineri 12 persoane suspectate că i-ar fi ajutat pe militanţii islamişti care au comis atacurile sângeroase de săptămâna trecută de la Paris, a informat vineri procuratura, în timp ce secretarul de stat american John Kerry se află în vizită în capitala Franţei, informează Reuters.

Arestările, care au avut loc în regiunea de sud a Parisului, inclusiv la Montrouge, unde o tânără poliţistă a fost ucisă de unul dintre atacatori, au legătură cu suspiciuni de 'sprijin logistic' care ar fi fost acordat militanţilor islamişti, a precizat o sursă oficială.

Şaptesprezece persoane şi cei trei atacatori au murit în cele trei zile de violenţe începute la 7 ianuarie cu un atac la birourile săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

×
Subiecte în articol: air france Charlie Hebdo profetul Mahomed