x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China acuză SUA: Au declanşat criza din Ucraina şi sunt cel mai mare factor care o alimentează

China acuză SUA: Au declanşat criza din Ucraina şi sunt cel mai mare factor care o alimentează

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   19:15
China acuză SUA: Au declanşat criza din Ucraina şi sunt cel mai mare factor care o alimentează

Beijingul continuă să-și susțină aliatul, spun\nd că invazia Federației Ruse în Ucraina a fost provocată de Statele Unite. Totodată, a condamnat înarmarea Kievului,care va duce prelungi războiul, spune diplomația chineză, citată de dpa.

"SUA au declanşat criza din Ucraina şi sunt cel mai mare factor care o alimentează, şi au continuat să vândă arme grele şi de asalt Ucrainei, ceea ce nu a făcut decât să prelungească şi să intensifice conflictul", a spus Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, care a răspuns unei întrebări privind acuzațiile formulate de Washington față de unele companii din China care ar oferi sprijin Rusiei. 

Ea a spus că aceste afirmații sunt "suspiciuni nejustificate" şi "şantaj lipsit de temei".
"China nu va asista pasivă la modul în care SUA fac rău drepturilor legitime şi intereselor companiilor chineze", a precizat Ning.

Relațiile dintre China și SUA sunt tensionate, din cauza Taiwanului, înaintea apropiatei vizite a șefului diplomației americane la Beijing, Antony Blinken. Este prima a unui secretar general american după anul 2018. 

Totodată, ea a avertizat Statele Unite că oferă sprijin Taiwanului, pe care China o consideră parte a teritoriului său. SUA sprijină de zeci de ani Taiwanul dar în ultima perioadă acesta s-a intensificat, fapt ce provoacă Beijingul. 


 

×
Subiecte în articol: China Rusia sua razboi ucraina