x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CHINA. Alte produse lactate contaminate cu melamină

CHINA. Alte produse lactate contaminate cu melamină

de Corina Andriuta    |    09 Iul 2010   •   00:00

Produse lactate, contaminate cu melamină, au fost descoperite din nou în trei provincii din China, informează agenţia Xinhuanet, citată de p-t.ru.



Un control a constatat că în unele cazuri substanţa nocivă depăşeşte limita admisă de 500 de ori. Această substanţă a devenit cunoscută după izbucnirea  scandalului din 2008, când a fost adăugată în laptele sugarilor pentru creşterea nivelului de proteine. Victime ale acestui scandal au devenit 6 sugari,  aproximativ alţi 300.000 de copii dezvoltând probleme renale.

La finele lunii iunie anul acesta, autorităţile au depistat din nou prezenţa melaminei în laptele praf, în provinciile Qinghai, Gansu, şi Jilin. Pe parcursul anchetei s-a constatat că o parte dintre amestecuri a fost produsă de compania Dongyuan Dairy Factory, din provincia Qinghai, pe baza materiei prime aduse din Hebei. În prezent, poliţia a reţinut doi reprezentanţi ai companiei, directorul şi unul dintre ingineri.

Experţii nu exclud că aceste amestecuri găsite pot fi un ecou al scandalului din 2008. Nu este exclus ca amestecul de lapte găsit în 2008 să nu fi fost distrus în totalitate, o parte din producţie apărând pe piaţă sub altă denumire.

×
Subiecte în articol: externe