x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Fostul vicepreşedinte al Curţii Supreme, acuzat de corupţie

China: Fostul vicepreşedinte al Curţii Supreme, acuzat de corupţie

22 Aug 2009   •   00:00

Fostul vicepreşedinte al Curţii Supreme chineze a fost exclus din Partidul Comunist şi este cercetat pentru fapte de corupţie, informează sâmbătă Xinhua



"Huang Songyou s-a folosit de poziţia sa pentru câştiguri personale şi pentru a obţine avantaje pentru alţii. A încălcat legea, a primit cadouri şi bani", mai adaugă Xinhua, în legătură cu Huang Songyou, în vârstă de 51 de ani. Regimul chinez efectuează adesea operaţiuni anticorupţie, notează AFP.

Săptămâna trecută, numărul unu al domeniului nuclear chinez, Kang Rixin, vizat de o anchetă, a fost demis oficial, a indicat presa locală, potrivit căreia el ar fi deturnat fonduri publice şi ar fi primit mită în valoare totală de peste 180 de milioane de euro. El este cercetat pentru "încălcare gravă a disciplinei", termen care desemnează în mod obişnuit afacerile de corupţie.

La începutul lui august, Li Peiying, 60 de ani, fost preşedinte al societăţii de gestiune a aeroportului internaţional din Beijing a fost executat după ce a fost găsit vinovat de corupţie şi deturnare de fonduri.

×
Subiecte în articol: externe