x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Partidul comunist şi-a ales toţi delegaţii pentru următorul congres

China: Partidul comunist şi-a ales toţi delegaţii pentru următorul congres

25 Sep 2022   •   20:35
China: Partidul comunist şi-a ales toţi delegaţii pentru următorul congres

Partidul comunist chinez a anunţat, duminică, alegerea tuturor delegaţilor săi pentru cel de-al 20-lea congres care va începe pe 16 octombrie şi care ar urma să-i permită preşedintelui Xi Jinping să obţină un al treilea mandat în fruntea ţării, relatează AFP.

Organizat odată la cinci ani, acest conclav ar urma, de asemenea, să sprijine schimbări în cadrul puternicului organ decizional al partidului, aşa-numitul Politburo.

"Fiecare unitate electorală din întreaga ţară a reunit un congres al partidului sau o reuniune reprezentativă şi a ales 2.296 de delegaţi la al 20-lea congres al partidului", a relatat televiziunea de stat CCTV.

Delegaţii, între care femei, membri ai minorităţilor etnice şi experţi economici, oameni de ştiinţă şi sportivi, trebuie să adere la orientarea ideologică a lui Xi Jinping şi la constituţia partidului, a precizat CCTV.

Acest congres organizat în capitala Beijing intervine în contextul în care preşedintele chinez se confruntă cu mai multe dificultăţi, între care deteriorarea situaţiei economice şi relaţiile cu SUA, precum şi consecinţele politicii sale stricte zero COVID, care a accelerat autoizolarea ţării.

 

×
Subiecte în articol: China