x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China raportează alte 12 decese de COVID-19 la Shanghai

China raportează alte 12 decese de COVID-19 la Shanghai

23 Apr 2022   •   16:00
China raportează alte 12 decese de COVID-19 la Shanghai

Autorităţile din Shanghai au raportat sâmbătă 12 noi decese în ultimele 24 de ore, provocate de noua variantă Omicron a coronavirusului, care au urcat bilanţul la 48 în această mare metropolă din estul Chinei, relatează EFE.

Numărul noilor contagieri a crescut în ultimele 24 de ore cu 32,6 % ajungând la 23.370, inclusiv pacienţii simptomatici şi cei asimptomatici.

A crescut de asemenea şi numărul deceselor faţă de ziua precedentă, cifrându-se la 12, toţi nevaccinaţi, suferind şi de alte probleme de sănătate şi având vârsta de peste 88 de ani, potrivit datelor oficiale.

Autorităţile din oraşul chinez Shanghai, plasat în lockdown total de la începutul acestei luni, au anunţat miercuri o uşoară relaxare a restricţiilor anti-COVID-19, care perturbă fluxurile de aprovizionare şi afectează grav economia Chinei.

Locuitorii din capitala economică a Chinei par tot mai exasperaţi de dificultăţile privind accesul la hrană şi de izolarea forţată a persoanelor pozitive în centre de carantină, în care condiţiile de confort şi de igienă sunt uneori precare.

Cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai sunt vizaţi, în principiu, de o izolare strictă la domiciliu, însă de săptămâna trecută o uşoară relaxare a restricţiilor este permisă, potrivit primăriei locale.

Cu toate acestea, tot mai multe voci se fac auzite împotriva regimului de lockdown, iar clipurile şi mesajele de revoltă au început să inunde reţeaua de socializare Wechat, principala din ţară.

De la începerea pandemiei, oraşul Shanghai a înregistrat în total 42.379 de cazuri şi 55 de decese.

×