x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China organizează o mare incursiune militară, afirmă Taiwanul

China organizează o mare incursiune militară, afirmă Taiwanul

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   00:00
China organizează o mare incursiune militară, afirmă Taiwanul

China organizează una dintre cele mai mari incursiuni de până acum în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din insulă, citate de BBC.

Acesta a declarat că 71 de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de luptă și drone, au intrat în așa-numita zonă de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Taiwanul este un stat autonom - dar China îl consideră o provincie separatistă cu care se va reunifica în cele din urmă.

Tensiunile dintre cele două părți au crescut în mod constant în ultimele luni.

În august, Beijingul a fost înfuriat de o vizită pe insulă a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, cel mai important politician american care a vizitat Taiwanul în ultimii 25 de ani.

China a răspuns la această vizită prin organizarea a ceea ce a fost atunci cele mai mari exerciții militare din istorie în mările din jurul Taiwanului și a blocat, de asemenea, unele schimburi comerciale cu insula.

Ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu, a condamnat atunci acțiunea Chinei ca fiind extrem de provocatoare. China nu a spus niciodată că nu va folosi forța pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

Luni, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că 43 de avioane chineze au trecut peste așa-numita linie mediană, o zonă tampon neoficială care separă cele două părți în interiorul zonei de apărare aeriană.

China a declarat că a efectuat duminică "exerciții" în jurul Taiwanului, ca răspuns la ceea ce a declarat că a fost o provocare din partea insulei și a SUA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spațiul maritim taiwan