x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a suspendat pe viaţă 43 de fotbalişti şi funcţionari

China a suspendat pe viaţă 43 de fotbalişti şi funcţionari

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   19:30
China a suspendat pe viaţă 43 de fotbalişti şi funcţionari

Federaţia Chineză de Fotbal (CFA) a suspendat pe viaţă 43 de jucători şi funcţionari, pentru pariuri ilegale şi trucări de meciuri, transmite DPA.

Printre cei suspendaţi se numără şi foşti internaţionali, precum Jingdao Jin, Tianyu Guo, Chao Gu, dar şi sud-coreeanul Jun-Ho Son (în prezent jucător la Suwon FC), a precizat federaţia, marţi, la Dalian.

Son, care a jucat la clubul chinez Shandong Taishan, ar fi fost implicat în transferuri ilegale şi în trucarea de meciuri, printre altele.

Potrivit federaţiei, alţi 17 jucători, între care camerunezul Ewolo Donovan (în prezent la formaţia kuweitiană Khaitan SC), şi oficiali de cluburi au primit suspendări pe câte cinci ani.

Autorităţile au anchetat fotbalişti, arbitri, antrenori şi oficiali timp de doi ani pentru trucări de meciuri şi corupţie în această anchetă. Potrivit CFA, poliţia a anchetat în total 120 de meciuri, 128 de suspecţi şi 41 de cluburi.

Federaţia chineză va trimite informaţiile relevante la organizaţiile internaţionale pentru a determina dacă vor fi luate şi alte măsuri, potrivit preşedintelui CFA, Kai Song.

În ultimii ani, China a arestat mai mulţi oficiali de rang înalt din fotbal şi sport în general pentru corupţie, unii dintre ei fiind condamnaţi la pedepse lungi de închisoare.

AGERPRES

×