x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Treizeci şi patru de persoane, date dispărute în urma unei alunecări de teren

China: Treizeci şi patru de persoane, date dispărute în urma unei alunecări de teren

08 Mai 2016   •   13:58
China: Treizeci şi patru de persoane, date dispărute în urma unei alunecări de teren

Peste treizeci de persoane sunt date dispărute în provincia Fujian din sud-estul Chinei în urma unei alunecări de teren care a antrenat prăbuşirea unei construcţii, relatează agenţia Xinhua, citată de Reuters.

Alunecarea de teren, care s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost determinată de ploile abundente care au căzut în ultimele zile. Circa 100.000 de metri cubi de pământ şi piatră s-au prăbuşit în districtul Taining peste o construcţie în curs de amenajare a unei staţii hidroelectrice, relatează Xinhua, citată de AFP şi Reuters. Şapte persoane au fost rănite, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut autorităţilor locale să intensifice eforturile de căutare şi salvare a supravieţuitorilor, în acest sens fiind mobilizaţi peste 400 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă.

În decembrie anul trecut, o alunecare de teren în oraşul Shenzhen, sudul Chinei, a ucis 77 de persoane. Guvernul chinez a criticat cu acel prilej nerespectarea normelor de siguranţă în zonele unde se desfăşoară lucrări de construcţii şi a dispus arestarea mai multor oficiali, scrie Reuters. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alunecare de teren in china