x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea să construiască autobuze în care încap 1.000 de oameni şi pe sub care poţi trece cu maşina

China vrea să construiască autobuze în care încap 1.000 de oameni şi pe sub care poţi trece cu maşina

02 Mar 2012   •   15:34
China vrea să construiască autobuze în care încap 1.000 de oameni şi pe sub care poţi trece cu maşina

China este cel mai mare producator de automobile din lume, precum si cea mai mare piata de desfacere. Doar anul trecut, peste 18 milioane de automobile s-au vandut in aceasta tara.

Odata cu cresterea traficului in marile orase, insa, chinezii incep sa se orienteze catre avantajele mijloacelor de transport in comun, si o fac in stil mare.

Fabrica Shenzhen Hashi proiecteaza, in prezent, un autobuz gigant, care ar urma sa poata transporta 1.000 de oameni. Insa adevarata inovatie nu este marimea acestuia, ci designul.

Cabina in care vor sta pasagerii este situata la cinci metri deasupra solului, rotile stand pe suporturi care lasa suficient spatiu liber pe sub autobuz pentru ca automobilele obisnuite sa poata trece pe dedesupt.

Astfel, automobilele ar urma sa poata trece pe sub autobuz, cand acesta stationeaza, iar autobuzul ar putea inainta si in conditiile in care are o coloana blocata de masini in fata, pe deasupra automobilelor.

Proiectul inca mai trebuie evaluat, date fiind ingrijorile privind siguranta in trafic, insa chinezii nu pierd timpul.

Orasele Beijing si Hangzhou au anuntat recent ca vor achizitiona autobuze Youngman JNP6250G, care, la 25 de metri lungime si cu o capacitate de 300 persoane, tot sunt cele mai mari din lume.

Pentru a pregati calea pentru mega-autobuze, orasele chineze au dezvoltat benzi speciale, pe care vor circula doar aceste mijloace de transport (dat fiind ca in plin trafic n-ar avea cum sa ia curba).

Chinezii s-au inspirat din experienta orasului brazilian Curitiba, unde, autobuze de 250 de locuri, care au banda lor speciala, au facut ca 80% din polulatie sa renunte la automobil in favoarea transportului in comun.

×
Subiecte în articol: autobuz china transport in comun china