x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China vrea să-şi îmbunătăţească puterea militară

China vrea să-şi îmbunătăţească puterea militară

01 Mar 2018   •   16:41
China vrea să-şi îmbunătăţească puterea militară

China dezvoltă tehnologii pentru a construi un portavion alimentat nuclear, potrivit presei de stat, în contextul în care Beijingul îşi doreşte un program ambiţios de modernizare militară, scrie The Telegraph.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a afirmat în octombrie 2017 că va transforma armata Chinei într-o forţă de top a lumii până în 2050 şi a făcut din dezvoltarea noilor tehnologii o politică cheie.

Compania de stat Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), cea mai mare fabrică navală din China, a dezvăluit joi că există ambiţii privind evoluţiile tehnice pe care compania speră să le realizeze ca parte a modernizării armelor pentru marina chineză până în 2025.

Anunţul făcut CSIC pe website-ul companiei a fost editat în numeroase rânduri pentru a şterge menţiunea navelor alimentate nuclear, dar informaţia a rămas disponibilă pe platforma de Internet a Chinei.

Nu se cunosc foarte multe despre programul portavioanelor, care este un secret de stat.

Presa din China a citat experţi care afirmă că ţara are nevoie de cel puţin şase portavioane, un plan ce va dura cel puţin un deceniu. SUA are deja 10 portavioane şi plănuieşte să mai construiască două.

 

 

×