x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Christine Lagarde cere menținerea măsurilor de sprijin economic

Christine Lagarde cere menținerea măsurilor de sprijin economic

25 Iun 2021   •   17:02
Christine Lagarde cere menținerea măsurilor de sprijin economic

Măsurile de sprijin economic a statelor după pandemia de COVID-19 trebuie să fie menținute în continuare, a avertizat Christine Lagarde, președnta BCE, citată de Bloomberg.

"PIB-ul zonei euro îşi revine şi va ajunge la nivelul de dinaintea pandemiei până în primul trimestru din 2022, cu un trimestru mai devreme decât ne aşteptam în primăvară. Politica fiscală şi monetară continuă să joace un rol în susţinerea activităţii economice şi consolidarea încrederii. Este nevoie de continuarea sprijinului pentru a evita ca pandemia să provoace pagube economiei", a spus aceasta la summit-ul de la Bruxelles.

Campaniile de vaccinare sprijină revenirea statelor dar prețurile cresc alarmant ceea ce provoacă îngrijorări guvernelor care vor să oprească măsurile de stimulare și să se teamă de  povara datoriilor.

Însă Lagarde este de părere că inflația în creștere este doar temporară și le cere liderilor europene să facă pași spre uniunea bancară europeană și a piețelor de capital. Însă analiștii nu sunt prea încrezători că aceste lucruri se vor realiza.
 

×
Subiecte în articol: bce christine lagarde