x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA recrutează spioni prin radio

CIA recrutează spioni prin radio

de Sînziana Stancu    |    31 Mar 2009   •   00:00

CIA s-a lansat într-o campanie de recrutare de personal inedită, prin intermediul unor spoturi publicitare difuzate pe întregul teritoriu al Statelor Unite la posturile de radio, scrie Time online.



Este prima campanie a agenţiei de la preluarea conducerii de Leon Panetta, care a declarat că vrea să recruteze mai multe persoane care vorbesc limbi străine, dar şi din rândul minorităţilor. Agenţia nu duce lipsă de candidaţi, primind peste 100.000 de CV-uri pe an, dar dacă această tendinţă se menţine, ar putea fi înregistrată o creştere cu 40%-50% faţă de 2008.

PROBLEME MASCATE
Se pare că numărul mare de candidaturi maschează unele probleme de recrutare ale CIA. Panetta a declarat luna trecută că mai puţin de 13% din personalul agenţiei vorbesc limbi străine, iar 22% provin din comunităţi minoritare. "Mi-ar plăcea să ajungem în situaţia în care fiecare expert şi ofiţer de operaţiuni cunoaşte o limbă străină", a spus Panetta, adăugând că i-ar plăcea ca numărul reprezentanţilor minorităţilor din agenţie să ajungă la 30 % "pentru a semăna cu America".

Agenţia organizează circa 2.000 de evenimente de recrutare anual, majoritatea în colegii şi universităţi. Agenţia îşi face publicitate şi pe posturi de televiziune, prin pliante, afişaj public în aeroporturi şi chiar prin intermediul unei pagini pe portalul Facebook.

×
Subiecte în articol: externe