x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciclonul Axel a inundat ţărmul unei insule germane cu mii de ouă surpriză din plastic

Ciclonul Axel a inundat ţărmul unei insule germane cu mii de ouă surpriză din plastic

05 Ian 2017   •   22:40
Ciclonul Axel a inundat ţărmul unei insule germane cu mii de ouă surpriză din plastic

Apele Mării Baltice au aruncat pe insula Langeoog, din nordul Germaniei, zeci de mii de ouă surpriză din plastic care au acoperit plaja cu un covor multicolor, informează joi mass-media locale citate de EFE. 

Ouăle-surpriză, fără să mai fie acoperite de ciocolată şi de ambalajul de aluminiu, provin de pe nava cargo daneză Maersk care a pierdut miercuri cinci containere în timp ce efectua ruta dintre portul olandez Rotterdam şi cel german Bremerhaven, din cauza furtunii provocate de ciclonul Axel. 

Ouăle de plastic, majoritatea în perfectă stare, conţin jucării reprezentând figuri de animale însoţite de instrucţiuni scrise în alfabet chirilic, având în vedere că Rusia era destinaţia finală a încărcăturii. 

Profitând de mareea joasă şi cu ajutorul copiiilor unei grădiniţe, locuitorii din Langeoog au strâns capsulele din plastic pentru a evita să fie luate din nou de ape şi a risca astfel să fie înghiţite accidental de animalele marine. 

Apele mării Baltice au aruncat pe plajă şi piese Lego, provenite probabil de pe acelaşi vas, precum şi mari cantităţi de pungi din plastic şi alte ambalaje, potrivit primarului localităţii, Uwe Garrels. 

"Nu are niciun haz. Este o mare problemă medio-ambientală şi foarte nocivă pentru fauna marină", a avertizat el.AGERPRES

 

 

A photo posted by Daniela Skrzypczak (@demipress) on

×